Om David

BAKGRUND

David Carbe började spela piano samma år han skulle fylla 16. Efter att ha blivit inspirerad av en lärare i skolan gick han hem, satte sig vid pianot och började kolla in några ackord. Sedan dess har han varit fast i musikens och pianospelandets värld.

David sökte in till musikprogrammet på Mimers Hus Gymnasium i Kungälv. Där utbildade han sig och tog pianolektioner under tre års tid. Hos en inspirerande lärare i Borås lärde han sig också mycket, även om intensivt självstuderande huvudsakligen har präglat Davids pianoutveckling.

Efter att ha spelat piano i cirka ett år väcktes intresset för boogie woogie och rock'n roll. Robert Wells blev en stor inspirationskälla och genom YouTube likaså pianolegenden Charlie Norman. Mot denna bakgrund var det självklart extra roligt att David fick möjlighet att spela fyrhändigt med Robert Wells under ett flertal konserter från 2011 och framåt.

Efter gymnasiet började David framträda för företag, föreningar, på konserter, fester etc. Företaget "Carbe Musik" startades med målet att skapa så bra musikupplevelser som möjligt och sedan dess har David varit mycket aktiv i musikbranschen, dels som soloartist och dels som ackompanjatör för diverse andra artister. Ett flertal konserter med David Carbe & band har arrangerats i olika kommuner i Västsverige och "Carbe med gäster" är ett återkommande slutsålt konsertkoncept i Kungälv.

Sommaren 2016 blev David speciellt inbjuden av Robert Wells att gästa Rhapsody in Rock tillsammans med bl.a Michael Bolton, LaGaylia Frazier, Wiktoria Johansson, Johan Boding, Maria Wells och Rhapsody Orchestra. Totalt blev det fem konserter på vackra slott runt om i landet.

Robert Wells och David Carbe i Rhapsody in Rock 2016. Foto: Tina Harberts

ARBETSOMRÅDEN

David har en mycket bred repertoar och spelar all sorters musik från visor, pianoballader, klassiskt och jazz, till schlagers, poprock, boogie woogie och rock'n roll. Solo, eller tillsammans med sitt band, diverse vokalister och instrumentalister framträder han ofta på konserter och anlitas flitigt av företag, föreningar och privatpersoner. Målet är alltid att ge en varierande underhållning med musik av hög kvalitet, samt en spelglädje som smittar av sig på publiken.

David spelar i en hel del olika musikaliska konstellationer. Klicka på konstellationer för att ta del av dessa.

David Carbe som kapellmästare i BingoLotto 29/1 2017. Foto: Johan Carlén